hirdetés
2019. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Feljelentették a hamis pecsétet használó orvosszakértőket

A Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetében zajló számlázási gyakorlat miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara egyik tagja, írja a 24.hu.

hirdetés

A 24.hu júniusban írt először arról, hogy a debreceni Orvostani Intézet munkatársai az egyetem által folyósított teljes közalkalmazotti bérük mellett zsebre tették hatósági kirendelésekért az intézetnek járó díjakat is. Vállalkozóként kiszámlázták a munkahelyükön, munkaidőben elvégzett szakértői munkákat is, így éveken át lényegében kétszeres fizetésük volt. A hatóságok megtévesztéséhez ráadásul szinte mindenki hamis vállalkozói pecsétet használt, így össze tudták mosni saját cégüket az egyetemmel.

Az üggyel kapcsolatban rengeteg okirati bizonyítékot felsorakoztató kamarai tag szerint a debreceni orvos szakértők tevékenysége felveti a költségvetési csalás, a közokirat-hamisítás és a hamis tanúzás bűntettének gyanúját, valamint azt, hogy az elkövetés folytatólagosan, hosszú időn keresztül, a törvényben meghatározott legmagasabb, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben valósulhatott meg.

A feljelentő szerint a rendelkezésre álló dokumentumok alapján tényként állapítható meg, hogy szakértők a vizsgálatokat és a szakvéleményeket munkaidejük alatt, a munkahelyükön, a munkahelyük erőforrásait használva végezték. Ezt bizonyítja az, hogy a díjak kisebbik részét kitevő költségátalányt mindig az intézetnek kérték, valamint, hogy a vizsgálatok elkészítésében az intézet alkalmazásában álló adminisztrátorok működtek közre.

A hamis pecsétekkel foglalkozó múlt heti cikk megjelenése után a Debreceni Egyetem közleményt adott ki, amelyben megvédte az alkalmazásában álló szakértőket. Az intézmény sajtóirodája szerint a pecsétekkel minden rendben van, és azok használata is jogszerűen történt.

A teljes írás

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink