hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Ezek a legnépszerűbb termálvizes fürdőhelyek

A magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból.

A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek. A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából felnőttek körében készített országos reprezentatív kutatásban[1] arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek.

Top 3: Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő

A TOP 10 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely

1.

Hajdúszoboszló

2.

Hévíz

3.

Bükfürdő

4.

Gyula

5.

Zalakaros

6.

Egerszalók

7.

Harkány

8.

Miskolctapolca

9.

Budapest

10.

Sárvár

Forrás: NaturMed Hotel Carbona

A kutatás eredményei alapján a Top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követ.

Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja). A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló.



[1] A kutatást a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. végezte a NaturMed Hotel Carbona megbízásából.

(forrás: Front Page Communications)
hirdetés

Könyveink