hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ez lehet az Apple első üzlete az egészségügyben

A kaliforniai társaság által felvásárolt szolgáltató biztonságos felhőplatformot kínál egészségügyi információk tárolására, írja az sg.hu.

A Fast Company tudósítása alapján az Apple tulajdonába került a Gliimpse, a hírt ugyanakkor hivatalosan nem jelentették be. Az átadás-átvétel elvileg már az idén megtörtént, azonban az Apple nem közölt információkat a tranzakcióval kapcsolatban. Ez lehet az Apple első üzlete az egészségügy területén.

A 2013-ban Anil Sethi és Karthik Hariharan által megalapított Gliimpse érdekessége, hogy kizárólag az amerikai felhasználók számára kínál különböző adattárolási ajánlatokat. Az emberek a vállalat felhőplatformján keresztül egészségügyi és orvosi adatokat gyűjthetnek és dolgozhatnak fel, majd azokba igény esetén betekintést engedhetnek például orvosoknak.

A rendszer elsősorban a cukor- és a rákbetegekre összpontosít. A Gliimpse alapfinanszírozását Anil Sethi alapító biztosította, a férfi az 1980-as években, műszaki területen az Apple számára dolgozott, ezután 2000-ben tőzsdére vitte a saját vállalkozását (Sequoia Software) és azóta számos egészségügyi területen működő társaságot hozott létre, írja a lap.

(forrás: sg.hu)
hirdetés

Könyveink