hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Evangélikus kórház is lesz

Előrehaladott tárgyalások folynak a Magyarországi Evangélikus Egyház kórházának létrehozásáról – értesült a Magyar Idők.

A Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház mellett a Szent Ferenc Kórház és a Mazsihisz Szeretetkórház is több mil­liárd forint kormányzati fejlesztési forráshoz juthat – értesült a Magyar Idők. Úgy tudják, előrehaladott tárgyalások folynak a Magyarországi Evangélikus Egyház kórházának létrehozásáról.

A leendő evangélikus kórház a fővárosi betegek rehabilitációjából, illetve a krónikus és az idős­ellátásból venné ki a részét. Európában több helyütt működtetnek ilyen jellegű kórházakat úgynevezett diakó­niai szervezetek, és hazánkban is már a rendszerváltást követően felvetődött ennek igénye, de most először került egy magyarországi evangélikus kórház megalapítása kézzelfogható közelségbe.

Az egyház vezetőivel egyeztetve már több helyszín, például a volt Lipótmező egyik kisebb épülete is szóba került, de az is lehet, hogy valamelyik jelenleg szünetelő krónikus osztály vagy részleg működtetését venné át az egyház.

A végső döntés azonban attól is függ, milyen módon lehet működtetni a tervezett 200-300 ágyas új intézményt, amikor a meglévő kórházak is munkaerőgondokkal küzdenek.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink