hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Étrend-kiegészítők: szerezzen védjegyet termékének

Most 30 termék védjegyének megszerzését finanszírozza a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete. Ezzel az önszabályozó lépéssel az étrend-kiegészítő gyártók siettetik a piac öntisztulását.

Az étrend-kiegészítők piacra hozatalát számos európai és hazai rendelkezés szabályozza, ugyanakkor a piac ellenőrzése még nem átfogó. Mindez nehéz helyzetbe hozza a szabálykövető étrend-kiegészítő gyártókat, mert kettős harapófogóban vannak: a szigorú szabályok mellett a törvénytelenül beelőző, szabályokat áthágó, beválthatatlan ígéretet tevő, esetenként vagy gyakran a  nem megfelelő, ellenőrizetlen minőségű termékeket gyártó és forgalmazó, tisztességtelen vetélytársakkal is meg kell küzdeniük. Mindemellett jelentkezik a lakosság részéről is igény, hogy az étrend-kiegészítőket független szervezet minősítse, vizsgálja be. 

Érdekli? Kattintson! 

A védjegy-szabályzatról itt olvashat, a honlapon a MÉKISZ-tagok pályázati űrlapot is találnak.

MÉKISZ tagságra itt jelentkezhet.

Mindezeket felismerve a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ)  létrehozta a “MÉKISZ tanúsított minőség” védjegyet. A “MÉKISZ tanúsított minőség” védjegyet az a termék kaphatja meg, amely az étrend-kiegészítőket szabályozó rendeleteknek, minden alaki és minőségi követelményeknek teljességgel megfelel.  Ezt a megfelelőséget a MÉKISZ-től független tanúsító szervezet igazolja és az ilyen termékeket a későbbiekben is szúrópróba szerűen ellenőrzi egy független vizsgáló laboratórium.  

Annak érdekében, hogy minél több gyártó pályázzon termékeivel a védjegy elnyerésére, most a MÉKISZ az első harminc pályázat díját átvállalja. Ezzel az önszabályozó lépéssel az étrend-kiegészítő gyártók siettetik a piac öntisztulását.

A “MÉKISZ tanúsított minőség” védjegyet a Magyar Gyógyszerészi Kamara is elismeri.

MÉKISZ Tanúsított Minőség – védjegyhasználati jogot elnyert termékek listája:

  • Béres Egészségtár Porcerő Forte filmtabletta (Béres Gyógyszergyár Zrt.)
  • Béres Egészségtár Szemerő Forte filmtabletta (Béres Gyógyszergyár Zrt.)
  • BioCo vízzel elegyedő Q10 (BioCo Magyarország Kft.)
  • Innovita Tőzegáfonya Forte tabletta (BioCo Magyarország Kft.)
  • Marslakócskák Imunactiv tabletta (Walmark Kft.)
  • Vadgesztenye tabletta (Biomed Kft.) 
(forrás: PharmaOnline)
hirdetés

Könyveink