hirdetés
hirdetés
2018. május. 20., vasárnap - Bernát, Felícia.
hirdetés

Etikai eljárások titokban

Nem nyilvánosak a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságának ítéletei, pedig a szakma szerint nyilvánosnak kéne lenniük, derül ki az RTL Híradójából.

hirdetés

Az RTL Híradója szerette volna megkérdezni a Magyar Orvosi Kamara elnökét arról, nem tartja-e aggályosnak, hogy súlyos etikai vétséget elkövető orvosok tovább dolgozhatnak, de Éger István a sajtótájékoztatón a kérdésre érdemben nem válaszolt, hanem azt mondta, hogy a törvény értelmében, a garantált függetlenség miatt az elnökök és az elnöki testületek számára az etikai rendszer tabu.

Sokszor csak a sajtóból derül ki, ha egy orvost megbüntetnek – mondta az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport tagja, dr. Lénárd Rita, aki szerint éppen a kamara dolga lenne, hogy az orvosi hivatás tisztaságát megőrizze, ugyanakkor a munkáltatókra is tartozik, ha egy orvost elmarasztalnak.

Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint átláthatóvá kéne tenni az ítéleteket, mivel az orvosok közfeladatot ellátó személyek, ezért a hatályos etikai vizsgálatok eredménye a nyilvánosságra tartozik.

A stáb kereste a MOK Etikai Bizottságát is, de választ nem kaptak.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink