hirdetés
hirdetés
2017. október. 23., hétfő - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi.
hirdetés

Eszi az embert, hizlalja a profitot

Bár a szeszipari cégek hivatalosan a felelős alkoholfogyasztást támogatják, egy kutatás szerint azok teszik ki vásárlóik több mint 60 százalékát, akik veszélyesen sokat fogyasztanak – írja a Figyelő.

hirdetés

Míg az iparágban dolgozók szerint az Egyesült Királyságban a legtöbben mértékkel fogyasztják az alkoholt, a vevőik többsége abba a csoportba tartozik, akik fogyasztásukkal már a saját életüket is veszélyeztetik.

A Southampton University professzora, Nick Sheron  arra a következtetésre jutott, hogy az iparág számára a legjobb vásárlók azok, akik a veszélybe sodorják saját magukat. „Elemeztük az angol egészségügyi felmérés adatait és arra jutottunk, hogy az elfogyasztott alkoholmennyiség 69 százalékát azok isszák meg, akik rövid vagy hosszú távon nagy kár okoznak a szervezetüknek."
A Sheffield University-n is hasonló kutatásokat végeztek. Angliában nagyjából 37,8 milliárd font volt a 2013-ban eladott alkohol értéke, s ebből 23,7 milliárd fontot azok fizettek ki, akik saját magukat veszélyeztetik. Míg a lakosság kevesebb, mint 5 százalékát teszik ki azok, akik a súlyos károkat okoznak saját maguknak, addig a bevételek negyede tőlük származik.

Már az egészségügyi adatokból is látszik, hogy milyen súlyos következményei vannak a mértéktelen italozásnak. Most már évente nagyjából 1 millió kórházi eset köthető az alkoholfogyasztáshoz, s ez kétszer annyi, mint 10 éve volt – olvasható a figyelo.hu-n.

 

(forrás: Figyelő)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink