hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

És akkor most a szakdolgozóhiányról

Az orvosok után a 24.hu azt is megnézte, hány betöltetlen állást hirdetnek ápolóknak, védőnőknek, asszisztenseknek és szülésznőknek.

Miután Rétvári Bence hétfőn arról beszélt, hogy már alig mennek külföldre a magyar orvosok, a lap megnézte, hány aktív álláshirdetést talál orvosok számára a kormány által létrehozott Közigazgatási Állásportálon. Az eredmény önmagáért beszélt: 48 településen 293 orvost keresnek.

Ezek után megnézték, hány ápolót, védőnőt, asszisztenst és szülésznőt keresnek a magyar kórházak az állásportálon, a végeredmény pedig igencsak hasonló: 57 településen összesen 347 álláshirdetést találni.

Itt is láthatóan viszonylag kevés település között oszlik meg a sok üres állás. Nem véletlenül, hiszen csak Budapesten 202 egészségügyi dolgozó hiányik az orvosokon kívül.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetnek például 15 szakemberre lenne szüksége, köztük különböző szakasszisztensekkel, ápolókkal, műtőssegédekkel. A budapesti Uzsoki utcai kórházban pedig egészen kritikus a helyzet, itt 53 ember hiányzik, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink