hirdetés
hirdetés
2018. július. 22., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

Ennyi a CT, az MR és a bér

A július eleji adatok alapján jelenleg 104 CT- és 65 MR-berendezés található a magyar kórházakban és egészségügyi intézetekben – válaszolta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, az LMP társelnökének írásbeli kérdésére, írja az MNO.

hirdetés

Rétvári szerint 2010-ben még csak 73 darab CT- és 30 darab MR-készülék állt rendelkezésre Magyarországon. Így kijelenthető, hogy 7 év alatt 42,5 százalékkal nőtt a CT- és 116,7 százalékkal az MR-berendezések száma, amelyek átlagéletkora négy és fél év.

Az elmúlt időszakban a CT-MR-vizsgálathoz szükséges személyi minimumfeltételek tekintetében végzett hatósági ellenőrzések során mindössze egy alkalommal került sor hatósági intézkedésre. Akkor egy szakdolgozó hiányát állapították meg, ám a szükséges feltétel biztosításáról a szolgáltató az ellenőrzést követően gondoskodott.

Az államtitkár közölte a szakterületi fizetéseket is. A radiológusok esetében egy 0–3 éves jogviszonnyal rendelkező szakorvos besorolási alapbére bruttó 354 820 forint, egy 7–9 éves jogviszonnyal rendelkezőé 369 420 forint, míg egy 31–33 éve a pályán lévő radiológus alapbére 446 720 forint, közli a lap.

(forrás: MNO)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Van a készülékek darabszáma és van a hozzájuk rendelt TVK. Azaz
hány vizsgálatot térített a NEAK/OEP,
hányat fizetett zsebből a beteg, és
hány vizsgálat történt fekvőbetegnél a HBCS terhére.
Továbbá
hány vizsgálat történt a rákos betegek 2 héten belüli kerete terhére,
hány vizsgálat történt állami tulajdonú, és
hány magánkészüléken?
Mennyi az átlagos leletezési idő? Járóbetegnél az én látókörömben 2-3 hét.
Szóval ki büszke a mai helyzetre és miért?
hirdetés
hirdetés

Könyveink