hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Elmarad a számla a magánrendelőkben

Magánrendelőket ellenőrzött az adóhatóság az elmúlt másfél évben, hatvanmillió forint be nem fizetett közterhet kért számon, adja hírül a Magyar Idők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) arról érdeklődött a Magyar Idők, hogy a legutóbbi tapasztalatok szerint milyen mértékben követik a szabályokat azok a magánegészségügyi szereplők, amelyeket a hatóság az elmúlt időkben vizsgált.

A hatóságnál összegezték a mögöttünk hagyott másfél esztendő ellenőrzéseinek eredményeit. Ezekből kiderült, hogy az adóhivatal 2017-ben és 2018 első hat hónapjában – összesen – száznál is több vizsgálatot végzett el a magánegészségügy különféle szereplőinél. Ezekben az eljárásokban mindent egybeszámítva 63 millió forint be nem fizetett közteherre bukkantak az adóellenőrök, emellett a különféle szabálytalanságokért kiszabtak 27 millió forintnyi adóbírságot, ehhez társult további négymillió forint mulasztási bírság.

Az adóhatóság ellenőrzéseinek tapasztalatai szerint a magánorvosi szektorban tavaly végzett NAV-ellenőrzések 35 százalékában derült fény valamilyen szabálytalanságra. A 2018-as adatok ebből a szempontból javulást mutatnak, az idei első fél évben befejezett vizsgálatok 25 százalékában találtak problémát a hivatal emberei. Legtöbbször – a szabályszegések 40 százalékában – az okozott gondot, hogy a revizorok nem kaptak nyugtát, számlát.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink