hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Elküldték a GOKI-ból Székely Lászlót

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.

A szívsebészt, akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Mint a 24.hu írja, az orvos egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, ezért plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot.

Székely Lászlóval szerdán reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből; távozásával megszűnik a minimál invazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége.

Azt már az Index írja, hogy a GOKI vezetői posztjára tavaly Székely László is pályázott, de végül  prof. dr. Andréka Pétert nevezték ki megbízott főigazgató főorvosnak. Az intézetben többen úgy gondolják, a mostani ügy csak ürügy volt Székely elbocsátásához. A döntés miatt hatalmas a felháborodás, a lap úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálatot folytat az ügyben.

(forrás: 24.hu, Index)
hirdetés

Könyveink