hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egyeztetés volt a mentőknél

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója egyeztetett Toma Lajossal, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnökével ma délelőtt.

Győrfi Pál közleményében Toma Lajost idézve azt írta, a reprezentatív érdekképviselet elnöke hangsúlyozta, hogy az eddigi, közös eredmények alapján (a MÖSZ egyebek mellett aktívan részt vett a négyéves ágazati bérfelzárkóztató program kialakításában, a szakdolgozói kamarai tagdíjak munkáltató általi átvállalásának biztosításában is) továbbra is a tárgyalóasztal mellett kívánják elérni céljaikat. Ezek között elsődleges az egészségügyi dolgozók, így a mentődolgozók számára is a tárgyalóasztalnál "kiküzdött", a garantált bérminimum-emelés miatt "összecsúszott" bértáblák értékállóságának visszaállítása.

A tájékoztatás szerint Csató Gábor,  az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kijelentette, hogy minden érdekképviselettel, szervezettel kész együttműködni, ha azok céljai és tevékenysége valóban az OMSZ dolgozóinak érdekeit szolgálja, így a MÖSZ "megalapozott és jogszerű törekvéseit is kész minden erejével támogatni".

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének mentő tagszervezete figyelemfelhívó demonstrációt tart szerda délután Budapesten.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink