hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egy galériást állít az állam a kórház élére

Izgatottan kérdezgették egymástól a törökbálinti Tüdőgyógyintézet dolgozói július elején, hogy kicsoda lehet Mark Alexander Feder, aki a minap megnyerte az állmosított kórház vezetésére kiírt pályázatot – írja az [origo].

A törökbálinti Tüdőgyógyintézet tavaly az év kórháza lett "kis kórház kategóriában" – idézi fel a lap. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium akkori bírálói a kórház fejlesztéseit és a menedzsment stratégiája alapján ítélték az első helyet a Tüdőgyógyintézetnek, amely most mégis új vezetőt kap. Az intézményt eddig igazgató 66 éves Fülöp Rudolf  a kötelező nyugdíjazást előíró „Matolcsy doktrína” miatt nem nyerhetett.

A Tüdőgyógyintézet több dolgozója csak az interneten talált néhány adatot az új igazgatóról, voltak azonban, akik halványan emlékeztek arra, hogy a most harminc év körüli Mark Alexander Feder négy-öt évvel ezelőtt a kórház anyagbeszerzési osztályán dolgozott. Többek szerint azóta a kórház felé sem nézett.

A leendő igazgatóról az internetes keresők segítségével annyit lehet megtudni, hogy Párizsban, a Schiller International Universityn tanult. Az egyetemen elsősorban diplomáciát és nemzetközi kapcsolatokat tanítanak, orvosi vagy egészségüggyel kapcsolatos képzés nincs az intézményben az egyetem honlapja szerint. Feder jelenleg egy szálloda halljában működő galériát (La Galerie Sofitel) vezet, illetve egy másik galéria (Galéria RadaR) vezetőhelyettese. Az egyik galériához megadott telefonszámom utolértük Mark Alexander Federt, aki tört magyarsággal azt ismételgette, hogy nem kíván nyilatkozni semmiről. Így nem válaszolt arra sem, hogy miért pályázta meg a Tüdőgyógyintézet igazgatói posztját, és mikor veszi át az intézmény vezetését – olvasható más érdekességek mellett az [origo] cikkében.

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink