hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egészségverseny szombaton

Három forduló már lezajlott, az 1400 középiskolás versenyzőből a legjobb 36 csapat, azaz 180 diák jutott be a március 25-ei döntőbe.

Annak ellenére, hogy javulás figyelhető meg a magyar lakosság egészségi állapotában, még mindig messze elmarad szinte valamennyi egészségmutató tekintetében az Európai Unió más országaitól. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) egyik fő célja, hogy ezen helyzeten változtasson, ezen célból idén 10 éve folytat egészségnevelő tevékenységet általános és középiskolás fiatalok körében. Évente körülbelül 750 prevenciós órát tartanak általános és középiskolásoknak, számos Egészségnapot és prevenciós rendezvényt bonyolítanak le. Az órákat orvostanhallgatók tartják a fiatalabbak számára, amely kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek ne tanáraiktól, szüleiktől hallják az egészség, a megelőzés fontosságát, hanem korban hozzájuk közelebb állóktól.

 

Egyik nagyszabású programuk a Semmelweis Egészségverseny, amely középiskolások tudását méri fel a legfontosabb egészségügyi, prevenciós témákban. A második alkalommal megrendezendő versenynek a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja ad otthont.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink