hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Egészségükkel zsarolják leendő vevőiket

„Az előadásokon az előadók többször állították azt, hogy akik nem használják a bemutatott terméket, meg fognak halni” – írja az ingyenes termékbemutatókról szóló cikkében az MNO.

Továbbra is elterjedt gyakorlat, hogy az árubemutatókat „egészségügyi szűrővizsgálatként”, „egészségnapként” „ingyenes állapotfelmérésként” stb. hirdetik meg.

Az ellenőrzési tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a szűrővizsgálatként hirdetett előadásokat, illetve az azokon végzett vizsgálatokat, egészségügyi végzettséggel nem rendelkező, esetenként alacsony iskolai végzettségű (általános iskola) vagy korábban más területen dolgozó (ménesgazda, hegesztő szakmunkás) személyek bonyolították le.

Több fogyasztó is beszámolt olyan esetről, amikor a résztvevőket kifejezetten kellemetlen, megalázó helyzetbe hozták az előadások során. Előfordult, hogy az „egészségügyi szűrővizsgálat” elvégzésére az árubemutató helyszínén nem volt biztosított egy külön helyiség és a vizsgálatot így férfimosdóban tartották – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink