hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Éger: Van ilyen levél?

Az államtitkár a Magyar Orvosi Kamara elnökének azt mondta, nem küldtek nyílt levéltervezetet a kórházvezetőknek, hangzott el a HírTV-ben.

Van ilyen levél? – kérdezett vissza Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a HírTV Egyenesen című műsorában arra kérdésre, hogy mit szól a napokban nyilvánosságra került nyílt levél tervezetéhez, amelyet a kórházak vezetőinek küldött ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és az egészségügyi államtitkárság jóváhagyásával az Emmi kommunikációs vezetője, Lakatos Márk.

Kutatott a történet után, mert nem akarta elhinni, hogy ilyen előfordulhatott – mesélte Éger. Kórházigazgatókat kérdezett, akik nem tudtak a levélről, végül az ÁEEK vezetőjét és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt és egyik helyettesét is megkereste, tőlük azt a választ kapta: központi akarattal nem írtak és nem bocsátottak ki ilyen levelet.

Ugyanakkor informálisan annyit megtudott a kamara elnöke, hogy néhány kórházigazgatót megkeresett egy kollégájuk azzal az ötlettel, hogy írjanak egy nyílt levelet, ötletelés folyt ezzel kapcsolatban, és így köröztették a nyilvánosságra került levelet egymás között. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az általa megkérdezett intézményvezetők közül senki nem kapott ilyen levelet az Emmi kommunikációs vezetőjétől.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink