hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Demonstráltak az "elfáradt igáslovak"

Pár száz ember gyűlt össze az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága előtt – tudósít a mentők demonstrációjáról az MNO.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke az MNO tudósítása szerint demonstráción azt mondta, örülnek, hogy javulnak a körülmények. Azonban „sajnos egyre több bajtársunk” választ más hivatást, vagy helyezkedik el az Európai Unió egy másik országban. Hozzátette: az elégedetlenség egyik oka az illetmény hiánya, a bruttó bér csak éppen hogy eléri a garantált bérminimumot. A helyi vezetőség, a „kiskirályok” általi megfélemlítést is jelentős problémaként értékelte. „Ígérjük, hogy addig nem hagyjuk abba a demonstrációk sorozatát, amíg nem sikerül megteremteni a beígért életpályamodellt” és a béremelést – zárta beszédét.

Illés István, a MOMSZ alelnöke közölte: azt szeretnék, ha munkavégzés után a pihenés és a családjuk várná őket, és nem a másodállás. A saját alacsony bérünkből ruházzuk magunkat, örülnénk a munkaruhának – jelentette ki, és hozzátette: „nem akarunk a tisztességes megélhetésre még éveket várni”.

Fiderman Tamás, a MOMSZ Komárom-Esztergom megyei Vezető képviselője közölte: „elég volt, hogy keressük a forrásokat, lehetőségeket”, és ez a folyamat nem most kezdődött, hosszú évek alatt alakult ki. „Az igáslovak elfáradtak” – fogalmazott, és kiemelte, hogy még a kockázati pótlék sem jár a mentőknek.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink