hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Cser már „megsztrájkolta” az érdemi tárgyalást – a Reszasz cáfol

Nem kell sztrájkolni és nem kell kormányt buktatni, mert már „megsztrájkoltuk” az érdemi tárgyalást! – nyilatkozta a Magyar Időknek Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) elnöke. A Reszasz válaszol.

Cser Ágnes szerint a jelenlegi tüntetéseket szervező, valamint a sztrájkot kilátásba helyező szakszervezeti vezetők szándéka nem a pedagógusok érdekeinek érvényesítése, hanem a kormány gyengítése.

– Évek óta tapasztalható, hogy egyfajta hatalmi játszma folyik, és egyes szakszervezetek, érdekképviseletek a tárgyalások és az együttműködés ellen lépnek fel. Dénes Tamás, a Magyar Rezidensszövetség korábbi elnöke már tavaly februárban sztrájkot akart szerveztetni, ezért keresett fel, októberre pedig egyenesen országos sztrájkról beszélt – mondta az elnök a lapnak.

Cser hangsúlyozta: jelenleg is zajlik a sztrájktárgyalás a kormányzattal, nemcsak a szociális, hanem az egészségügyi ágazatban is, ahol éppen múlt héten írták alá az első fejezetét annak a kollektív szerződésnek, amelyet ágazati szinten szeretnének kiterjesztetni minden munkavállalóra.

*

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöksége (ReSzaSz) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében "cáfolja mindazokat a közelmúltban megjelent rágalmakat, amelyek szerint a ReSzaSz tevékenységének célja a kormány gyengítése, megbuktatása. Bírálóink a rágalmazás és a rossz hírnév keltésének eszközeivel élnek, valótlan állításaikkal és szándékos lejáratásunkkal sértik hírnevünket, azonban mi az egyéni érdekeken felül álló ágazati összefogást szorgalmazzuk, így jogi lépéseket ezügyben most nem teszünk", írták.

A ReSzaSz pártpolitikától független, egyetlen célja egy élhető, fenntartható, korrupciómentes egészségügy megteremtése. Nem titkolt szándéka, hogy amennyiben a tárgyalásos módszerekkel nem sikerül a céljaikat elérni, minden jogszerű érdekvédelmi eszközt (demonstráció, figyelemfelkeltő akciók, munkabeszüntetés) igénybe fognak venni. Céljaik megvalósításának érdekében várják tagjaik közé azokat az egészségügyben dolgokzókat, akik valódi, cselekvő érdekvédelmi tevékenységet szorgalmaznak, valamint örömmel fogadják a céljaikkal azonosuló civilek támogató tagságát. Az összefogáshoz várják az ágazatban már jelen lévő érdekvédelmi szervezetek csatlakozását is, közölték.

(forrás: Magyar Idők, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink