hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Cser Ágnes átmenti magát?

Szombaton kimondhatja a Liga szakszervezetekből való kilépését és szövetséggé, esetleg konföderációvá válását az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) – értesült a Magyar Nemzet.

A váltás ötlete a lap szerint már szeptemberben felvetődött, amit Cser Ágnes azzal magyarázott, hogy a Liga nem képviseli megfelelően a munkavállalók, ezen belül pedig az ágazat érdekeit. A folyamat felgyorsulása azonban összefüggésben lehet azzal, hogy a Fővárosi ítélőtábla a napokban hozott végzésében megsemmisítette a Cser Ágnes EDDSZ-elnökké választásáról szóló kongresszusi határozatot.

Cser továbbra is elnöknek tartja magát arra hivatkozva, hogy még nem kapta meg a határozatról szóló hivatalos értesítést, így elnöki minőségében tett feljelentést a budapesti Uzsoki kórházban történt állítólagos morfintúladagolások ügyében, amelyben a szaktárca felelősségének vizsgálatát is kérte.

Értesülések szerint a hétvégi értekezleten az EDDSZ alapszervezeti, illetve országos vezetői vesznek részt, ahol már a leendő szövetségről-konföderációról döntenek. Nem lesz nehéz dolguk, az új szervezet alapszabálya és vezetőinek jelöltlistája ugyanis már készen van, utóbbi lényegében megegyezik az EDDSZ jelenlegi vezetésével, amely egyben Cser Ágnes további elnökségét is jelenti. Azt azonban nem tudni, hogy az EDDSZ kivel lépne szövetségre vagy alakítana konföderációt.

hirdetés

Könyveink