hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Cser Ágnes a béremelésről

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön ellátogatott a makói és a vásárhelyi kórházba, ahol a munkavállalókkal egyeztetett a várható bérfejlesztésről, írja a Délmagyar.

Elmondta: az orvosok és a szakdolgozók 2016-os és 2017-es béremelése a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást végzők körében feszültséget szült. Ezt orvosolva, náluk is kezdeményeznek bérfelzárkóztatást, mely a makói és a vásárhelyi egészségügyi intézményekben dolgozókat is érinti.

Még 2016-ban kötött megállapodást az egészségügyben dolgozók bérének emeléséről az említett szakszervezet és a kormány. Az orvosok és szakdolgozók az elmúlt években mintegy 67,5 százalékos bérfejlesztésben részesültek, előbbiek ezt már megkapták, utóbbiak esetében az utolsó szakaszt idén novemberről július 1-re hozták előre. A gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók fizetésének emelése a következő lépés, mert ők ebből 2008 óta kimaradtak – mondta Cser Ágnes a lap szerint.

hirdetés

Könyveink