hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Csalásért elítélték, most pályázati pénzt kapott

A Nyírő Gyula Kórházban történt visszaélések miatt ítélték el csalásért az orvost, most a nevéhez köthető cég nyert támogatást, írja az Index.

A portál emlékeztet, Vereczkey Attila ügyeiben az elmúlt években fellépett már a Magyar Orvosi Kamara, a NAV és az ÁNTSZ is, most 130 millió forint vissza nem térítendő támogatással dotálta az állam a nőgyógyász nevéhez köthető Humán Reprodukciós Intézet Kft.-t. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal "a meddőség hatékonyabb kezelését szolgáló orvos-szakmai protokoll szolgáltatásfejlesztésére" ítélte meg a pénzt. A projekt teljes költsége 200 millió forint volt.

Az orvos ellen 88 rendbeli csalás miatt emeltek vádat, majd ítélték el első és másodfokon is. 2014-ben két év felfüggesztettet és 1,8 milliós pénzbüntetést kapott. Tavaly másodfokon, jogerősen a börtönt elengedték neki, a pénzbüntetés maradt. Az orvosi kamara is vizsgálta az ügyüket.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2006 márciusában jogerősen kimondta, hogy Vereczkey meghamisította orvosi működési bizonyítványát, majd egy közbeszerzésben a hamisat nyújtotta be. Megrovásban részesítették. A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága 2004-ben és 2006-ban is elmarasztalta őt. 2015-ben a NAV szégyenlistáján 140 milliós tartozással szerepelt, miután sajtóhírek szerint több százmilliónyi bevétele után nem fizetett adót. Vereczkeyhez köthető a Versys Clinics. Itt évekig egy szakmailag vitatott, pontosabban a hazai illetékes tudományos tanács szerint még kísérletinek minősülő kezelést végeztek pénzért úgy, hogy annak végül ÁNTSZ-tiltás lett a vége.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink