hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Csaknem kétmilliárd forinttal több pénz jut a kórházaknak az E Alapból

Augusztustól az eredetileg ez évre tervezettnél 1,7 milliárd forinttal nagyobb összeg áll a kórházak rendelkezésére az Egészségbiztosítási Alapban a tételes elszámolású eszközök és nagy értékű műtétek finanszírozására - olvasható az egészségügyért felelős államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közös közleményében.

Mint írták, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az OEP célja, hogy az év végéig biztosított csaknem kétmilliárd forintos többlet révén csökkenjen a várakozási idő azon betegek körében, akik transzplantációra vagy korszerű eszköz beültetésére várnak.

A közlemény szerint a jelentős többletet az E-Alap belső erőforrásainak átcsoportosításaiból fedezik, ennek eredményeként az érintett intézmények ez évre elszámolható keretösszegét az OEP a hónap elejétől a finanszírozási szerződés módosításával automatikusan megemelte.

Így az intézmények nagyobb számban végezhetnek egyebek mellett máj- és vesetranszplantációs műtéteket, továbbá több, a veleszületett halláskárosodást javító implantátum és gerincstabilizáló implantátum beültetésére nyílik lehetőségük.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink