hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Csak papíron kezelte betegeit - felmondott a fogorvos

Felbontja szerződését Csanádpalotával az a fogorvos, akinek munkáját az egészségbiztosító vizsgálja, számol be a Délmagyar.

Két betege azt állítja, a valóságban el nem végzett kezeléseket is elszámolt utánuk. Az ügyben gyűjtött bizonyítékokat tegnap továbbította a kormányhivatal a NEAK-nak, írja a Délmagyar.

– December 31-éig köti még a feladatellátási szerződése. Ő kezdeményezte, hogy bontsuk föl – válaszolta a lap kérdésére Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai polgármester. A szerződésben, amelyet a fogorvos több mint tíz éve kötött az önkormányzattal, féléves felmondási idő szerepel. A polgármester tájékoztatása szerint júniusban kapták meg az értesítést, hogy a doktornő fel akarja bontani a megállapodást.

Azt nem tudni, hogy ez a döntése összefügg-e azzal, hogy június elején a Facebook közösségi oldalon, majd a sajtóban is szó volt róla. Egykori betegei megnézték az ügyfélkapujuk segítségével a „betegéletútjukat", és azt találták, hogy a fogorvos olyan kezeléseket is elszámolt a nevükkel, amelyek nem történtek meg. Ketten hivatalos bejelentést tettek emiatt, az igazság kiderítése érdekében vállalták a nyilvánosságot és az eljárást. Bisztrán Györgynét és Brútyó Boglárkát meghallgatták a kormányhivatal vásárhelyi járási hivatalának népegészségügyi osztályán, majd augusztus 29-én szakfelügyelő főorvos vizsgálta meg a fogaikat, hogy a valóságot hivatalos eljárásban lehessen összevetni a fogorvos dokumentációival.

„A bejelentők fogászati státuszát tartalmazó dokumentumokat további intézkedés céljából továbbítjuk az ügyben hatáskörrel rendelkező hatósághoz, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ellátási és Koordinációs Főosztályához" – tájékoztatott pénteken a megyei kormányhivatal sajtóosztálya. Az alapkezelő szankcionálhat, ha úgy találja, hogy más a helyzet papíron, mint a valóságban.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink