hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Csak a társadalom aggódik az egészségügyért

A magyar választók az egészségügyi és szociális biztonságot érzik az ország legnagyobb problémájának – derül ki a Napi.hu cikkéből.

Legutóbbi, decemberi kutatásában a Republikon Intézet a pártpreferenciák felmérése mellett arra is megkérte a válaszadókat, hogy egy listából válasszák ki, mely két kérdéskör okozza számukra a legnagyobb problémát, illetve mit gondolnak arról, melyek a legnagyobb nehézségek, amelyekkel az ország jelenleg szembenéz – írja a Napi.hu.

Az eredményekből kiderült, az ország számára az egészségügy és a szociális biztonság okozza a legnagyobb nehézséget – a megkérdezettek 43 százaléka sorolta ezeket a két legfontosabb probléma közé. Ez a 43 százalékos arány jóval meghaladja a következő két leggyakrabban választott témát jelölők arányát - a bevándorlást a megkérdezettek 28, a munkanélküliséget 22 százaléka sorolja a legfontosabb problémák közé.

A mindennapok problémáinak feltérképezésénél még erőteljesebben érvényesül az a tendencia, hogy leginkább a gazdasággal összefüggő témák foglalkoztatják a magyar lakosságot. Az erre a kérdésre adott válaszok szerint személyesen is az egészségügyi és szociális biztonság a legkomolyabb probléma: a válaszadók 28 százaléka gondolja úgy, hogy ez az egyik legnagyobb nehézség, amivel szembenéz.

Az Eurobarometer által készített felmérésekből kiderül, hogy az egészségügyi és a szociális biztonság az utóbbi pár évben egyre komolyabb nehézséget okoz a magyar lakosságnak. Miközben az említett kérdést a választók viszonylag nagy aránya érzékelte problémaként régebben is, érdemes látni, hogy az egészségügyet és a szociális biztonságot a két legnagyobb probléma közé soroló válaszadók aránya úgy nő drámaian 2015 óta, hogy nem zajlik róla politikai vita.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink