hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Civilek tiltakoznak

A fővárosi kórházak kormány által tervezett átszervezése körül kialakult "hatalmas fejetlenségről" közölt összefoglalót a Magyar Nemzet

Hatalmas a fejetlenség a fővárosi kórházak kormány által tervezett átszervezése körül: a nemrég a Szent János kórház megújításáért 13 ezer aláírást gyűjtő, most a bezárás ellen tiltakozó civilek Balog Zoltán miniszterhez fordulnak, és hatástanulmányt készítenek. Az érintettek véleménye megoszlik a hivatalosan be sem jelentett tervekről, azonban az egyik kórház igazgatója és több fideszes önkormányzati vezető is egységesen állítja, velük senki nem egyeztetett, az új elképzelésekről csak a sajtóból értesültek – írja a napilap munkatársa. 

Mielőtt meghozná végső döntését a kormány, adjon nekünk megbízást arra, hogy egy hatástanulmányban mutassuk be, mit jelentene a Budán és az agglomerációban élő milliónyi embernek, ha a XI. kerületi Etele téren épülne egy új kórház, míg a XII. kerületi Szent János kórházat bezárnák – kérte Balog Zoltánnak írott tegnapi levelében Szilágyi Zsolt, II. kerületi lokálpatrióta. Az új Szent János kórházért elnevezésű polgári kezdeményezés szervezője még 2014-ben indított aláírásgyűjtést, hogy az egészségügyi ellátásában kiemelt, de lepusztult kórházat megújítsák. Kezdeményezéséhez két és fél hónap alatt tizenháromezren adták aláírásukat, közöttük Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a II. kerület és a XII. kerület két fideszes polgármestere: Láng Zsolt és Pokorni Zoltán.

A Népszabadság és az MTI szombati híréig teljes meggyőződésünk volt, hogy Cserháti Péternek, a „szuperkórházak miniszteri biztosának” általunk ismert, a három egészségügyi centrum kialakításáról szóló döntés-előkészítő anyaga a végleges változat. Annak egyik eleme volt a Szent János kórház – nyilatkozta a napilapnak Szilágyi Zsolt. Kiemelte: a hatástanulmányt akkor is elkészítik és megküldik a döntéshozóknak, ha nem kapnak rá felkérést –  olvasható a magyar nemzetes cikk az mno.hu-n. 

 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink