hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Botrány Nagykanizsán

Titokban készített hangfelvételek kerültek fel a múlt héten a YouTube-ra. A tavaly októberben készült anyagokon többek közt a nagykanizsai kórház gazdasági igazgatói pályázatának mahinálásáról és kórházi dolgozók eltávolításáról van szó.

Három hangfelvétel került fel néhány napja a legismertebb videomegosztó portálra, melyek közül kettő állítólag egy titkos megbeszélésen, tavaly októberben készült - írja a ZalaiHírlap.

A lap úgy fogalmaz: az egyik felvétel egy röntgencsőbeszerzésről szól, és a kórházi vezetők arról beszélgetnek, hogy az ominózus berendezést az eredeti vagy a lealkudott áron írják-e be az önkormányzat felé leadott eszközlistára. A berendezéssel kapcsolatban nyáron nyomozást indított a rendőrség, az ügy azóta átkerült a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságához.

A másik két hangfelvételen a Zalai Hírlap szerint több szereplő is beazonosítható, "a kórházi menedzsment, köztük dr. Bátorfi József főigazgató több, az előző önkormányzati ciklusban MSZP-s képviselővel, dr. Fodor Csabával, Bicsák Miklóssal és Bárdosi Gáborral egyeztet. A felvétel tanúsága szerint szó esett a gazdasági igazgatói pályázat mahinálásáról, konkrétan arról, milyen indokokkal lehetne érvényteleníteni a pályázatot, hogy a következő kiírásban más is lehetőséghez jusson. Aztán néhány kórházi dolgozó eltávolítása is szóba került." A lap információi szerint szerint a felvételen megnevezett orvosok és dolgozók már vagy nem dolgoznak a kórházban, vagy jelentős változás állt be munkakörükben.

A Zalai Hírlap úgy tudja, hogy feltöltött hanganyag vágott verzió, mivel a megbeszélés a valóságban majd 4 órán át tartott.

A kórház cáfol

Az intézmény sajtóközleményt adott ki, melyben az olvasható: "a helyi hírportálok valótlan állításai minden ténybeli és jogi alapot nélkülöznek, a kórházi vezetés határozottan visszautasítja a hazug vádaskodásokon alapuló támadásokat. Ismét szövegkörnyezetéből kiragadott, illegális hanganyagot használnak fel valakik kicsinyes és egyéni céljaik elérésére". A vezetőség álláspontja szerint a zavart keltő szándék ellenére szakszerűen és jogszerűen végzik munkájukat a kórház dolgozói, s ez az eszközbeszerzésekre is igaz. 

A teljes cikk a Zalai Hírlap oldalán olvasható!

(forrás: Zalai Hírlap)
hirdetés

Könyveink