hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Beperelte Cser Ágnes Szabó Tímeát

Keresetet nyújtott be Cser Ágnes, a Szociális- és Egészségügyi Ágazatnál Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) országos elnöke Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője ellen, amiért “hétpróbás gazembernek” nevezte őt, írja a Mérce.

A Párbeszéd egészségüggyel foglalkozó szakpolitikusa és az MSZP-Párbeszéd Budapest 4. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje Facebook oldalán azt írta: Cser Ágnes, a magát szakszervezeti vezetőnek hívó élősködő beperelt, amiért azt mondtam a kamu egészségügyi “bértárgyalásai” után, hogy egy hétpróbás gazember! Csak, hogy nehogy elsikkadjon: Cser Ágnes egy hétpróbás gazember!

Szabó Tímea még január 24-én a Hírt TV Egyenesen című műsorában fejtette ki ilyenformán a véleményét, annak kapcsán hogy az Cser Ágnes akkor arról beszélt, visszautasítja, hogy a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete (FESZ) egyeztetésbe kezdett a kormánnyal, és közölte, bértárgyalásokat folytatni egyedül neki és az EDDSZ-nek van joga.

Erre válaszul Szabó úgy fogalmazott: Cser Ágnes nem szakszervezeti vezető, hanem egy hétpróbás gazember, aki Balog Zoltánnal és a kormánnyal karöltve 8 éve alázza az egészségügyi- és egészségügyben dolgozókat.

Mint ahogy az az ápolók és más szakdolgozók által kapott banki SMS-ekből is kiderült, a 8%-os “bérrendezés” egyeseknek 2 forint és 401 forint közötti összegeket jelentett. Soós Adrianna, a FESZ vezetője ezért tegnap be is jelentette, sztrájkbizottságot készítenek elő, és amennyiben a valódi bérrendezésben nem tudnak a szaktárcával megegyezni, tüntetnek is, március 24-én, írja a lap.

(forrás: Mérce)
hirdetés

Könyveink