hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bemutatták a Duna Medical Center új kórházépületét

Több mint ötéves megfeszített munka eredményeként megnyílt Budapest legújabb kórháza a főváros IX. kerületében. A Duna Medical Center 2015 óta a magyarországi magán-egészségügyi piac meghatározó szereplője. Mind komplexitásában, mind kialakításában egyedülálló új épületét 2021. április 30-án mutatták be a média képviselőinek.

A biztonságos működést szem előtt tartva az új kórház szolgáltatási köre folyamatosan, illetve lépcsőzetesen bővül.  2021. január 11-én a korábbi, 45 szakterületet lefedő járóbeteg-ellátás, a diagnosztika, valamint a fekvőbeteg részleg és 2 műtő kezdte meg működését az összesen 20.000 négyzetméter alapterületű új kórházépületben. Ezt követően, 2021 áprilisában a korábbi 14 ágyas fekvőbeteg részleg kapacitását duplázták meg 28 ágyra. Jelenleg az új szülészet megnyitását készítik elő, és júniusra tervezik a radiológiai részlegen az új CT diagnosztika beindítását.

A szolgáltatási kört

  • további 5 műtővel,
  • intenzív terápiás részleggel,
  • szülészettel,
  • újszülött intenzív részleggel és
  • további 102 betegággyal fokozatosan bővítik tovább.

A Duna Medical Center jelenleg naponta átlagosan 400 járóbeteget lát el, és körülbelül 200 műtétet végez havonta. Az új funkciók bevezetését követően ezek az adatok jelentősen növekedni fognak.

Bár az a közvélekedés, hogy a magánegészségügyi ellátás kizárólag a magas jövedelműek számára jelent valós alternatívát, az intézmény tapasztalatai azt mutatják, hogy a páciensek ennél jóval szélesebb körből érdeklődnek és veszik igénybe a szolgáltatásaikat. A Duna Medical Center megnyitása óta közel 100 ezer páciens mintegy 350 ezer alkalommal járt az intézményben, és rendszeresen visszatérnek, ha újabb egészségügyi problémájuk akad. A Duna Medical Center az egész ország területéről fogad pácienseket. Budapest mellett jelenleg Pest megyéből, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyéből érkeznek a legtöbben az intézménybe.

A Duna Medical Center többségi tulajdonosa, a projekt elindítója, Igor Iankovsky így nyilatkozott az új kórházépület bemutatása kapcsán: „Már az induláskor tudtuk, hogy egy önálló kórházépületet akarunk működtetni, amelyre - vállalatunk zászlóshajójaként - építhetünk is a jövőben. Ez mind betegbiztonsági, mind működési szempontól fontos. Célunk az volt, hogy egy komplex, integráltan működő, az ellátási spektrum egészét lefedő intézményt hozzunk létre. Ezzel a páciensek számára teljesebb körű, biztonságos és magas minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani, ami megkülönböztet minket a piacon.”

„A kórház, a rendelők és a műtők kialakításánál arra törekedtünk, hogy a szakmai célok elérését maximálisan támogató élvonalbeli technológiákat alkalmazzunk. Ám minden modern technológia csak annyira lehet sikeres, amennyire hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy páciens egészségi állapota és életkilátásai, életminősége javuljon. Büszkék vagyunk, hogy munkatársaink kivétel nélkül a modern nemzetközi gyakorlat mellett kötelezték el magukat. A betegellátásban részt vevők elhivatottsága és szakmai tudása a Duna Medical Center legnagyobb erőssége - tette hozzá Gurney Anita, a Duna Medical Center ügyvezető igazgatója.

„Az egészségügy jövője új megközelítéseket és innovációs formákat igényel. Ezért a Medtronic olyan új globális programot alakított ki Integrált Egészségügyi Megoldások elnevezéssel, amelyben világszerte több mint 800 állami és privát kórházban a legkorszerűbb orvosi eszközök biztosításán kívül segítenek a kórházak operatív működésének optimalizálásában. Ezen innovatív partnerség keretében - amely a maga nemében első Magyarországon - a Medtronic aktívan vesz részt a Duna Medical Center műtőinek működtetésében, innovatív technológiákat szállít, képzést és oktatást nyújt az orvosoknak, és támogatja a beavatkozások magas színtű kivitelezését. ”- mondta Juhasz Péter, a Medtronic Magyarország igazgatója.

A Duna Medical Center életében a szülészet megnyitása lesz a következő mérföldkő, amely Magyarországon magán-egészségügyi intézményben első alkalommal újszülött intenzív terápiás részlegnek is helyet ad majd a későbbiekben.

(forrás: Duna Medical Center)
hirdetés

Könyveink