hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Beázott és leállt egy műtő a János kórházban

Az előjegyzett nőgyógyászati nagy műtéteket a társszakmákkal egyeztetve belső átrendezéssel tervezik megoldani.

Vödrökben gyűjtik a plafonról csepegő vizet a Szent János Kórház nőgyógyászati osztályának műtőjénél. A területet veszélyesnek nyilvánították, az oda kiírt műtéteket törölték – számolt be róla az RTL Klub Híradó. 2015-ben még azt nyilatkozta nekik az egyik orvos, hogy a felújításra nincs pénz. Azóta néhány épületrészt felújítottak, Balog Zoltán pedig megígérte, hogy idén 2,5 milliárdot, jövőre újabb kétmilliárdot kap a Szent János Kórház.

Budapest és Pest megye történetének legnagyobb kórház- és szakrendelő-fejlesztési programja indult el 2017-ben. A Szent János Kórházban nagyrészt energetikai célú beruházások lesznek (hőszigetelés, nyílászárócsere, tetőfelújítás) mintegy 2 Mrd Ft értékben. A Szent János Kórház az Egészséges Budapest Program egyik kiemelt fejlesztési területe, társkórházként a fővárosi ellátórendszer keretein belül újul meg, reagált közleményben Kázmér Tibor főigazgató, amit a Weborvos idéz.

Idei költségvetési forrásokból több mint 2,5 milliárd forintot kap a Szent János Kórház az intézmény fejlesztésére. A kormány 1,42 milliárd forintot szavazott meg az intézmény orvostechnológiai eszközparkjának fejlesztésére, melynek része egy MR-berendezés beszerzése és üzembe helyezése. Ezen túl további 458 millió forint áll rendelkezésre a központi sterilizáló kialakításának, a közép-budai felnőtt társkórház és gyermekközpont, valamint központi gyógyszertár és laboratórium építésének tervezésére. Közel 500 millió forintból megújul a nővérszálló, illetve további 200 millió forintból energetikai fejlesztés valósul meg: felújítják a kazánházat, napelemeket telepítenek, és felújítják két épület tetőhéjazatát.

A szülészeti ellátás az intézményben változatlanul folyik, PIC háttérrel. A tervezett császármetszéseket és kisműtéteket továbbra is ellátják. Az előjegyzett nőgyógyászati nagy műtéteket a betegek értesítése mellett, a társszakmákkal egyeztetve belső átrendezéssel tervezik megoldani. A fenntartó által biztosított forrásból a felújításra vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van, a tenderbontás hamarosan megtörténik, közölte a főigazgató.

(forrás: RTL Klub, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink