hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Balónál járt az államtitkár

Az egészségügyért felelős államtitkárral beszélhetett az egészségügy helyzetéről Baló György az RTL Klubon, amit a Weborvos idéz.

Államtitkár úr, egy jó féléve várjuk önt. Azt gondolom értékelni kell, hogy a magyar közélet nagyon sok szereplőjével szemben önnek végül is van bátorsága, meg mersze, meg kedve eljönni ide, de ha évenként csak egyszer láthatjuk, akkor nincs folyamatos beszélgetés. És erre nagyon nagy szükség lenne, már annál is inkább, mivel ha jól értem, akkor önök vagy, ha nem ön, akkor valaki önök közül megtiltotta az intézményvezetőknek és a kórházvezetőknek, a kórházigazgatóknak a nyilvános szereplést. Ennek mi az oka?

– Nincs ilyen tiltás...

Láttam írásban, ha akarja elküldöm önnek.

– Nincs ilyen tiltás...

Tehát nincs ilyen tiltás?

– Amikor én voltam igazgató, akkor nekem is a munkáltatóval kellett egyeztetnem atekintetben, hogy mit és hol fogok nyilatkozni. Ez ma is így van, tehát ebben nincsen semmi különös.

Tehát ebbe a műsorba meg lehet hívni kórházigazgatókat. De mi nem tudunk meghívni, azt mondják, hogy nem szabad eljönniük.

– Szerintem meg kell próbálniuk, hogyha...

Ki a munkáltatójuk?

– Az ÁEEK munkáltatójuk.

Ez az Állami Egészségügyi Ellátó Központ?

– Így van.

Akkor ő az állami tulajdonost képviseli, vagy hogy...?

– Nem, nem, nem, ez sem igaz... Tehát azt gondolom, hogy szakmai kérdésekben nyilván minden kórházigazgatónak joga és kötelessége megnyilvánulni. Tehát akkor, amikor egy olyan gondot kell elemezgetni, ami az aktuális intézményt érinti, vagy az aktuális intézmény betegeit érinti, akkor nyilván meg kell szólalniuk. Egészségpolitikát azt gondolom, hogy nem biztos, hogy kell csinálniuk.

– Miért?

– Hát, mert, hogy is mondjam, csak azért van egy vezetése ennek az intézményrendszernek, az pedig most éppen itt van és megpróbálok önnel beszélgetni erről. Tehát azt gondolom, ez az én dolgom lesz majd.

További részletek

Videó

hirdetés

Könyveink