hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Balog: Bevezetik a kancellári rendszert

Folyamatosan csökken a kórházak adóssága, mondta az emberi erőforrások minisztere a többi közt az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Balog Zoltán kiemelte, hogy másfél éve nem volt olyan adósságkonszolidáció, mint most. Az intézmények 45 milliárd forintot kapnak tartozásaik rendezésére, ezen felül 35 milliárd jut kifejezetten azoknak a kórházaknak, amelyek strukturális átalakítást vezetnek be annak érdekében, hogy kevésbé termelődjenek újra az adósságok. A tárcavezető szavai szerint be fogják vezetni a kancellári rendszert az egészségügyben, de csak fokozatosan teszik ezt meg. Úgy fogalmazott: ez a szektor érdeke. Még ha az intézményvezetők rövid távon másként is látják, hosszabb távon a kórházak jól járnának a szisztémával.

A miniszter közölte: január 1-jétől egységesített számviteli rendszert vezetnek be a kórházakban. Hangsúlyozta, hogy sajtóhírekkel ellentétben nem szigorították a kórházakban a nyilatkozattételi szabályokat az utóbbi időben. Minden intézménynek van nyilatkozati rendje, aminek lényege, hogy ne állhasson bárki bármikor kamerák elé. Ez nem újdonság, szögezte le.

A tervezett szuperkórházról szólva Balog Zoltán elmondta: több mint tíz potenciális helyszínt vizsgáltak meg. A cél az, hogy az intézmény elhelyezkedése a lehető legjobb legyen, tette hozzá, megjegyezve: a kórház nemcsak a budapestiek, hanem az agglomerációban élők érdekeit is szolgálja majd.

A tárcavezető azt mondta, nem kapott felkérést arra, hogy köztársasági elnök legyen. Ugyanakkor nem tagadta, hogy felmerült a neve az államfői tisztségről szóló megbeszéléseken.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink