hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Azonnali egyeztetéseket kezdeményez a MESZK

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményez a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Orvosi Kamara vezetőivel, hogy közösen forduljanak Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszteréhez az 500 ezer forintos egyszeri illetménykiegészítés körül kialakult ellentmondások rendezésének ügyében.

A MESZK-et meglepetésként érte, hogy a kormányzat vezetői által az elmúlt hónapokban kinyilvánított – az egészségügy szereplőinek kiemelt teljesítményével kapcsolatos – elismerő kommunikációval ellentétben, a gyógyszerellátásban részvevő szakemberek nem részesülnek az egyszeri illetménykiegészítésből. A gyógyszerészek mellett dolgozó közel nyolcezer (szak)asszisztens erejét megahaladó mértékben biztosította nemcsak a gyógyszerellátást, hanem a járványveszéllyel kapcsolatos tanácsadást is. Kollégáink alkalmazottként (a finanszírozástól függetlenül) ugyanúgy bérből és fizetésből ének, mint az egészségügyi ellátórendszer többi szereplője.

Üdvözlendő, hogy az orvosképzésben résztvevő, a járványügyi helyzetben önkéntes munkát vállaló medikusok ugyanakkora ellentételezésben részesülnek, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a korábbi kormányzati intézkedések alapján a nem orvosképzésben, hanem az egészségtudományi képzésekben tanulmányokat folytató, döntően a végzés előtt néhány hónappal álló, szintén önkéntes munkát vállaló hallgatók és tanulók is részesülnek ebben a juttatásban.

A MESZK a továbbiakban is kiáll a szociális ágazatban ápolási feladatokat ellátó szakdolgozók munkájának elismerése mellett!

hirdetés

Könyveink