2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Az OKFŐ szerint hazudott az ózdi kórház főigazgatója

Kórház-főigazgatóság az ATV-vel azt közölte, hazugság, hogy az ózdi kórházban a bergamóihoz hasonló állapotok uralkodnának.

A tavalyi olaszországi felvételeken látható állapotokhoz hasonlította az ózdi kórház főigazgatója a náluk kialakult helyzetet. Egy éve a bergamói kórházból sokkoló felvételek érkeztek. A kórház-főigazgatóság ugyanakkor cáfolja az igazgató állításait.

Rettenetes a helyzet, naponta áramlanak be a betegek. Bélteczki János, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója a tavalyi, olaszországi körülményekhez hasonlította a náluk működő covid-betegeket ellátó osztályon kialakult helyzetet. A helyi televíziónak nyilatkozó vezető szerint kemény körülmények között kell megoldaniuk az ellátást.

Azokat a felvételeket tessék szívesek elképzelni az ózdi kórházban, amit annak idején az olasz kórházakban láthattunk. Ezt éljük meg nap mint nap, és irtózatos terhelést ró a dolgozókra mind fizikailag, mind szellemileg, fogalmazott a főigazgató.

Bélteczki János azt mondta, hogy a normál körülmények között egykapus sürgősségi ellátás helyett most három kapun engedik be az érkező betegeket. Őket sem kíméli a járvány, és több dolgozó is távozott, akik nem írták alá a hónap elején az új szerződésüket. Csak folyamatos belső átszervezéssel tudják az ellátást biztosítani.

Az ózdi kórház körülbelül 150 covidos beteget kell, hogy ellásson. Ezen felül még 17 intenzíves beteget, lélegeztetett beteget. Nyilván ugyanazzal a létszámmal, mint amivel a hét ágyas intenzív osztályunkat kellett működtetni, mondta a főigazgató.

Az ATV Híradó megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az Országos Kórházi Főigazgatóságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hazugság az az állítás, miszerint az ózdi kórházban az első hullám alatt Olaszországban észlelt állapotokhoz hasonló uralkodna. Az intézmény mind a sürgősségi és akut, mind a covid-ellátást, mind pedig az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta, túlterheltség nem áll fenn.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés