hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Az elhunyt egészségügyi dolgozók szinte mindegyikének volt krónikus alapbetegsége

Az összes igazolt fertőzött mindössze 2 százaléka egészségügyi dolgozó, a jelenlegi aktív fertőzöttek 0,6 százaléka, írja az ATV honlapja.

A Magyar Orvosi Kamara honlapján szereplő adatok tanúsága szerint eddig 34 egészségügyi dolgozó vesztette életét koronavírus-fertőzésben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV Híradójának azt írta: bár a koronavírus-járvány az utóbbi évtizedek legnagyobb kihívása elé állította az egészségügyet, Magyarországon a betegellátás biztosított, mindenkinek jut kórházi ágy és ellátás az orvosaink és nővéreink megfeszített munkájának köszönhetően.

Jelenleg 78 kijelölt kórházban kezelnek koronavírus-gyanús, vagy fertőzött betegeket országszerte. A kijelölt kórházakban a helyi betegszámokhoz igazodik az egészségügyi dolgozók száma, és ez folyamatosan változik. A terhelés egyenletesebbé tételéért olyan jelzőrendszer működik az intézményekben, amely napi szinten jelzi, hol van szükség további ellátó személyzetre. Az egészségügyi ellátást a növekvő betegszámmal együtt járó többletfeladatok mellett is biztonságos mederben tartjuk – részletezte a tárca.

Magyarországon a járvány kezdete óta összes igazolt fertőzött mindössze 2 százaléka egészségügyi dolgozó, a jelenlegi aktív fertőzöttek 0,6 százaléka, az elhunyt egészségügyi dolgozók szinte mindegyike rendelkezett krónikus alapbetegséggel – írta az EMMI.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink