hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Az egészségügy mindent visz

A kórházi-orvosi ellátás  problémái érdeklik leginkább a magyarokat a választási kampányban – derül ki Zoom.hu felméréséből.

A kórházi-orvosi ellátás mellett az oktatási rendszer problémái érdeklik leginkább a magyarokat a választási kampányban – derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült.

A választási kampány előrehaladtával az ellenzéki pártoknak meg kell jelölni azokat a közpolitikai témákat, ahol a kritikák mellett megoldási javaslatot is fel tudnak mutatni. Miután korlátozott a médiaterük és a választók is csak néhány témát hajlandóak befogadni, ezért a következő hetek egyik fontos mérföldköve lesz, hogyan sikerül saját ügyet választani az ellenzéki oldalon.

A magyar választók 80 százaléka szerint az egészségügyi rendszer helyzete a legfontosabb kampánytéma. A telefonos kutatás során – amely ezer fős reprezentatív mintán, február 13. és 17. között készült – a második helyre az oktatással kapcsolatos kérdések kerültek (38%), míg a harmadik témakör a nyugdíjasok problémáit (16%) érinti.

(forrás: Zoom)
hirdetés

Könyveink