hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Az ápolók néhány tízezernyi bónusszal is beérnék

Az egészségügyi szakszervezet szerint igazságtalan, hogy az Emmi-ben több mint 4 milliárd forint bónuszt osztottak szét, írja a hvg.hu.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az ápolók többsége pár tízezer forint bónusznak is nagyon örülne, erre azonban általában nincs pénz az Emberi Erőforrások Minisztériumának felügyelete alatt álló kórházakban és szociális intézményekben – mondta a hvg.hu szerint az RTL Klub Híradójának az érdekképviselet elnöke.

Soós Adrianna azt mondta, a tárca többször is azzal utasította el a béremelést, hogy nincs rá fedezet. "De hát úgy látjuk, hogy pénz mégis csak van…"

Az elnök arra utalt, hogy kedden közérdekű adatigényléssel megszerzett információkat közzétéve – a 24.hu megírta: az emberierőforrás-tárcánál dolgozóknak az uniós támogatások gyors lehívásáért tavaly év közepén és idén januárban összesen 4,268 milliárd forint bónuszt osztottak ki.

A tárca később közleményt adott ki, amelyben azt magyarázta, hogy a pénz sem bónusz, sem jutalom nem volt. Az ugyanis "céljuttatás", amelyet egy kormányhatározat értelmében az uniós fejlesztési célok teljesítéséhez hozzájáruló munkatársak szigorú teljesítménycélok és teljesítménykövetelmények végrehajtását követően váltak jogosulttá.

A stáb kereste az Emmi-t is, ám nem válaszoltak a kérdéseikre.
(forrás: hvg.hu, RTL Klub, 24.hu)
hirdetés

Könyveink