hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az ápolóhiányt nem enyhíti

Az orvos- és az ápolóhiányra nem, a háttérszemélyzet pótlására viszont megoldás lehet a nyugdíjas-szövetkezet, írja a Magyar Idők.

Ha egy egészségügyi intézmény nem magán-, hanem jogi személlyel – jelen esetben valamely nyugdíjas-szövetkezettel – szerződik, annak rendelkeznie kell engedéllyel egészségügyi szolgáltatás nyújtására, valamint felelősségbiztosítással is – indokolta a kijelentést a Magyar Időknek Rácz Jenő. Ez utóbbi a Magyar Kórházszövetség volt elnöke, a Veszprém megyei kórház korábbi igazgatója szerint azért lényeges, mert bár első körben minden esetben az adott kórház, szakrendelő áll helyt mulasztás vagy műhiba esetén, amennyiben azonban az eset anyagi következményekkel is jár, nem mindegy, hogy át tudják-e azt hárítani a valódi felelős kvázi munkáltatójára.

A nyugdíjas-szövetkezet, mint az idős orvosok, ápolók tovább-, illetve visszafoglalkoztatására ideális forma azért került szóba, mert elvileg mind a kórházaknak, mind az érintetteknek jó megoldás lehet, hogy mindössze 15 százalékos szja-fizetés mellett ismét hadra foghatók azok az egészségügyiek, akiket hivatalosan nyugdíjazni kell.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink