hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Az államtitkár vizsgálatot rendelt el

A stroke-gyanús nő 10 napja mentőautóba időben, ám kórházba túl későn került  – ez az ügy került terítékre a nol.hu cikkében.

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár a nol.hu-nak elmondta: a vizsgálattal azt szeretnék tisztázni, hibázott-e valamelyik intézmény. Hozzátette: ha nem történt hiba, és csak a véletlenek okolhatók az esetért, a vizsgálat alapján akkor is kiderülhet, hogyan lehet elkerülni, hogy ilyen bizonytalan legyen a mentésre szorulók kórházi elhelyezése – írja a nol.hu.

Egy márciusi napon délután fél háromkor a XII. kerületi Böszörményi útra riasztották a mentőket egy az utcán összeesett beteghez – idézi korábbi beszámolóját a portál. Noha a mentő gyorsan megérkezett, azt követően hosszan keresték azt a helyet, ahol a stroke-gyanús nő megfelelő ellátást kaphat. A mentők a Szent Imre Kórház sürgősségi ügyeletét értesítették rádión a várható érkezésükről, de az ügyeletes orvos azzal hárította el őket: stroke esetén a legnagyobb esélye a gyógyulásra egy szakcentrumban lenne a betegnek, és ez esetben a Szent János Kórház a területi ellátó. Ám a Jánosba se vihették a 37 éves nőt, mert a kórház a mentőszolgálatnál korábban lemondta az intenzív ellátást igénylő betegek fogadását.

A teljes cikkért kattintson a nol.hu-ra.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink