hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Átszervezés, elbocsátás, káosz

Kirúgásokról és káoszról ír a Népszava az egészségügyi háttérintézmények átszervezése, azaz a bürokráciacsökkentés nyomán.

A Népszavának Hadházy Ákos LMP-s képviselő – aki írásban tett fel kérdést a háttérintézmények átszervezésével kapcsolatban – azt mondta, noha korábban a kabinet állította: a kormányzati bürokrácia-csökkentő programmal végül senki nem kerül az utcára, Rétvári Bence válasza mindezt cáfolja, hiszen 40 embert elbocsátottak és további 100 embert nem vettek az Emmi állományába.

Utóbbi sok mindent jelenthet, így például azt is, hogy megszűnt a munkaviszony, mert például nyugdíjba ment, vagy tovább foglalkoztatják, csak nem alkalmazottként, hanem munkaszerződéssel vagy más formában. Körülbelül ennyi az „eredménye” annak, hogy a kormány a háttérintézmények átszervezésével gyakorlatilag szétverte az egészségügyi igazgatást, köztük a szakmai ellenőrzést, a közegészségügyi biztonságot – vont mérleget Hadházy. Hozzátette: Nem véletlen, hogy tavasszal sokáig ki sem derült, hogy a kanyarójárvány átlépte a magyar határt. A rendre előforduló védőoltáshiány veszélyezteti a járványügyi biztonságot. A politikus szerint miközben a parlamentben az LMP-t azzal vádolják, hogy bürokráciacsökkentés ellenesek, mert szót emelnek az egészségügyi szakigazgatásának a szétverése ellen, aközben kétszer annyi államtitkáruk van, mint a Bajnai-kormány alatt.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink