hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ápolói ösztöndíj: május 15-ig pályázhatnak!

Meghosszabbította a kórházfenntartó az ápolói ösztöndíjprogram második pályázati felhívásának beadási határidejét.

Európában egyre súlyosbodó problémaként jelentkezik az egészségügyi szakdolgozók hiánya, amely hazánkban is évek óta egyre erőteljesebben érzékelhető. Az ellátás színvonalának javítása, a betegbiztonság növelése megkívánja, hogy jól képzett egészségügyi szakdolgozók segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást, a rehabilitációt, és vállaljanak nagy szerepet a magyar lakosság egészségi állapotának és gyógyulási esélyeinek javításában. Ehhez jól képzett, elhivatott, fiatal egészségügyi szakdolgozókra van szükség. A magyar szakközépiskolák létszámadatai azt mutatják, hogy a továbbtanulás során kevesen választják az egészségügyi szakképzést.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított ösztöndíjprogram ezen a helyzeten kíván változtatni a fiatal, jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növelése érdekében. Az ösztöndíjprogram az Országos Képzési Jegyzékben szereplő egészségügyi nappali iskolarendszerű szakképesítésekre irányulhat. Jelen pályázati felhívás keretében az egészségügyi szakképzést nyújtó intézmények nappali tagozatos, érettségire épülő OKJ képzésben részt vevő tanulói részesülhetnek támogatásban, amelynek összege maximum havi 40 000 Ft lehet.

Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően a pályázóknak legalább annyi ideig kell a megszerzett szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták. Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakban támogatásban részesültek, már nem kell új pályázatot beadniuk.

Az ÁEEK meghosszabbította az EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001 kiemelt projekt ápolói ösztöndíjprogramban való részvételre vonatkozó második pályázati felhívásának beadási határidejét, így az ösztöndíjprogram második pályázati szakaszára elektronikus formában 2018. május 15-én 16:00 óráig nyújthatóak be a pályázatok. A papír alapú pályázati adatlap és mellékleteinek postára adási határideje (postai bélyegző szerint) 2018. május 15. 24:00 óra. 

A kapcsolódó információk (pl. sablonok) a https://apololeszek.aeek.hu/osztondijprogram linkre kattintva, az „Ösztöndíjas pályázati felhívás” menüpont alatt érhetőek el.

hirdetés

Könyveink