hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Álljunk az orvosok mellé! – szólít fel a pedagógus szakszervezet

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya tiltakozik a frissen megjelent egészségügyi rendelettervezet ellen.

Szolidaritási nyilatkozatot és felhívást tett közzé a Ne Dolgozz Ingyen portálon a PDSZ Országos Választmánya, amelyet hivatalos Facebook-oldalukon is közzétettek.

A felhívásban többek között azt írják, a megjelent rendelet is jelzi, hogy mivel a kormány nem hajlandó érdemben növelni az egészségügyi és az oktatási ráfordítást a költségvetésből, többletmunkákkal foltozza a rendszert! Ez pedig amellett, hogy számos pedagógust pályaelhagyásra kényszerít, az orvoselvándorlást is erősíti.

Ezt pedig mindannyiunk gyermekei és mindannyiunk orvosi ellátása sínyli meg. Főleg azokban a hátrányos helyzetű kistelepüléseken, ahol most is hosszúak a várólisták! – szögezik le.

  • A magánszektorban dolgozó orvosok kényszermunkájával nem lehet megoldani az egészségügy problémáit, ahogy az oktatásét sem!
  • A továbbképzési ,,követelmények” köpönyegébe bújtatva a többletmunka többletmunka marad!
  • Önálló oktatási és egészségügyi minisztériumra van szükség és valós társadalmi párbeszédre!
  • Növelni kell az oktatási és az egészségügyi ráfordítást a költségvetésből, hogy a magyar dolgozók és gyermekeiknek ne kelljen vagyonokat kifizetni a megfelelő oktatásért vagy ellátásért!

A PDSZ Országos Választmánya ezért részint arra bíztat mindenkit, hogy tiltakozzon a rendelettervezet ellen a, cinikusan, december 24-ig (!) meghirdetett ,,társadalmi egyeztetés” során: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Emellett pedig megerősítik a PDSZ Kongresszusának korábbi határozatát, mely szerint a ,,PDSZ csatlakozik minden olyan, más szervezet által kezdeményezett akcióhoz – beleértve a demonstrációkat és a munkabeszüntetést is –, amely a munkavállalók összeség[ének] […] munkakörülményeinek javítása érdekében szerveződik“.

hirdetés

Könyveink