hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Állategészségügyi fúzió

A sanofi-aventis és a Merck  – amelyet az Egyesült Államokon és Kanadán kívül MSD néven ismernek – egyesíteni kívánja a Merialt és az Intervet/Schering-Plough-t, hogy ily módon Merial-Intervet elnevezéssel egy új, globális piacvezető vállalatot hívjon életre az állategészségügy területén. A sanofi-aventis és a Merck bejelentette, hogy Raul E. Kohant nevezik ki az általuk létrehozni kívánt állat-egészségügyi vegyesvállalat első számú vezetőjévé.

Mr. Kohan jelenleg a Merck állategészségügyi divízióját képviselő Intervet/Schering-Plough elnöke. Új feladatkörét akkor veszi át, amikor a szabályozó hatóságok részéről megtörténik az új közös vállalat jóváhagyása, ami 2011 első negyedévében várható. Az új állategészségügyi vállalat megalakításához bizonyos végleges megállapodások aláírása, az Egyesült Államokban, Európában és más országokban trösztellenes vizsgálatok lefolytatása, valamint egyéb, ilyenkor szokásos feltételek teljesítése szükséges.

Raul KohanAz új közös vállalat, a Merial-Intervet szélesebb portfóliót kínál majd az állategészségügyi termékek és szolgáltatások területén, továbbá képes lesz arra, hogy az eddigieknél nagyobb arányban részt vállaljon a kutatás-fejlesztésből és az innováció hajtóereje legyen az állatgyógyászatban az egész világon.

A tavalyi bevételek

A világ állategészségügyi piaca 2009-ben elérte a 19 milliárd dollárt. Az összes eladás 40 százalékát a társállatoknak, a fennmaradó 60 százalékot pedig a haszonállatoknak szánt termékek tették ki.

Az elkövetkező 5 év folyamán ennek a piacnak évente körülbelül 5 százalékos bővülése várható, aminek hátterében az állati proteinek iránti kereslet növekedése áll, valamint a fogyasztók megnövekedett igénye a hobbi- és háziállatok egészségügyi ellátása iránt.

A Merial és az Intervet/Schering-Plough a tranzakció lezárásáig egymástól függetlenül működik.

hirdetés

Könyveink