hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Aláírásgyűjtés Óbudán: „Preventív, amit teszünk”

Aláírásgyűjtést indított Óbuda Baráti Köre, hogy felhívják a kormányzat figyelmét az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztésének szükségességére, akkor is, ha a közelébe kerülne, az új fővárosi „szuperkórház”.

Az Óbuda Baráti Kör elnöke, Pintér Endre budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemsokára 120 éves kórház fénykora 1981 és 1994 között volt, az intézmény 2008-tól - már nem először - a Szent János Kórház igazgatása alá került. A 2013-ig tartó függőségi viszony súlyos károkat okozott az óbudai betegellátásban. Elmaradt a szükséges műszerfejlesztés, az osztályok komfortosítása és az épületek korszerűsítése - mondta.

Badacsonyi Szabolcs, a kórház megbízott főigazgatója azt mondta, az intézményben az elmúlt három évben több fejlesztés történt, mint az azt megelőző tíz évben.

Tarlós István főpolgármester a kezdeményezést támogatandó ügynek nevezte, és  szólt arról is, hogy nagyon örülnek, ha Közép- vagy Észak-Budán épül meg az új fővárosi kórház, de ez nem történhet a Szent Margit Kórház rovására. "Preventív, amit teszünk, nincs olyan döntés jelen pillanatban, ami a jelenlegi helyzetet veszélyeztetné" - fogalmazott Tarlós István, aki korábban a kerület polgármestere is volt.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere elmondta, egyetértenek azzal a kormányzati szándékkal, hogy Budán szükség van kórház- és egészségfejlesztésre. Ennek az egészségfejlesztésnek a keretében a Szent Margit Kórház fejlesztésére is forrásokat kell biztosítani – tette hozzá – a legfontosabb a műtő, a röntgengépek, valamint az épület felújítása lenne, ezekre hétmilliárd forintot kellene fordítani. Szeretnék elérni, hogy a kormány erre forrásokat biztosítson, továbbá kérik az agglomeráció támogatását is a törekvéshez.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink