hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Akiknek bejött a gyógyító fém

Nagyot lépett előre idén nyáron régiónk egyik elsőszámú egészségipari beszállítója, a fém implantátumok gyártásával foglalkozó Sanatmetal Kft. A cég a Magyarok a Piacon Klub tagja és beválogatták a legsikeresebb hazai vállalkozások BÉT kiadványába is, írja a novekedes.hu.

A keleti nyitás egyik éllovasaként építette fel magát európai középvállalattá a ma már közel 40 országban érdekeltséggel rendelkező, egri székhelyű Sanatmetal Kft.

A nevében is „gyógyító fémre” utaló társaság traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok fejlesztésére és gyártására alapozta nemzetközi terjeszkedését, melynek legújabb állomásaként a cég idén nyáron saját oroszországi gyártóüzemet nyitott.

A technológiai transzfer sikerét jelzi, hogy a közelmúltban már Szaúd-Arábia, a Dél-Afrikai Köztársaság és Mexikó is „bejelentkezett” a Sanatmetalnál egy hasonló beruházás reményében.

Az ügyvezető, Farkas József szerint a társaság sikere mai napig a multiktól ellesett gyártási kultúra és a hazai innovációs készség kombinációjából ered. Noha disztribútor céggel már korábban is számos országban – többek közt Törökországban, Németországban vagy Romániában – rendelkezett, a Sanatmetal fejlődéstörténetének egyik legfontosabb állomása kétségkívül az orosz gyártóbázis idei megnyitása volt. A 250 millió rubeles beruházás megvalósításához a nemzetközi gazdaságpolitikai és üzleti körülmények szerencsés együttállására volt szükség. Az egri cég már bő 15 éve jelen van a térségben, így mára erős piaci pozíciókat szerzett magának, ám ennél is fontosabb, hogy az Oroszországgal szemben évek óta fennálló kereskedelmi embargó miatt az orosz gazdaság egyre inkább előnyben részesíti a helyi előállítású termékeket, írja a lap.

 

(forrás: Növekedés.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink