hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Aki beteg, hozzon CD-t!

Megdöbbentő, hogy Magyarországon, 2014-ben egy röntgenleletet csak akkor kap meg az ember, ha visz egy CD-t, amire kiírják neki – írja az Index.

A nyaralás kellős közepén kellett bevinni a gyereket a marcali kórházba, mert úgy fájt reggel a lába, hogy ráállni sem bírt – osztja meg személyes tapasztalatait a szerző. – A kórházban röntgen, a lelet alapján combnyaktörés, irány Kaposvár.

Ekkor még nem derült ki, hogy a magyar kórházak a digitális középkorban vannak, ugyanis a marcali és a kaposvári létesítmény ugyanannak a kórháznak, a Kaposi Mór Oktató Kórháznak a része, így a saját rendszerükben még át tudták küldeni a képet. A mutatvány akkor bukott meg, mikor kiderült, hogy bár átküldenek minket a budapesti Szent Jánosba, a leletet nem tudják odaadni, csak ha van nálunk írható CD. Nem lehet USB-kulcsra kimásolni, nem lehet a képet továbbítani, nem lehet képernyőmentést készíteni. Cédé kell, hogy felírják rá a háromszáz kilobájtos képet.

A János kórházban aztán jól le is teremtettek minket, hogy hát micsoda dolog, hogy nem hoztuk a röntgenfelvételt. Kicsit magyarázkodtunk, hogy hát cédé meg a középkor, de aztán csináltak egy saját felvételt... – írja a szerző az index.hu-n, aki számára kiderül, hogy generális problémára bukkant: a János kórházból is csak úgy jut ki egy röntgenfelvétel, ha az ember bemegy, és visz egy írható cédét...

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink