hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Akár egymillió forintot is felvehetnek

Már most többen igényeltek születési támogatást az OTP Egészségpénztárnál, mint tavaly egész évben.

Az OTP Egészségpénztár egészségpénztári szolgáltatásai mellett az önsegélyező szolgáltatások is egyre népszerűbbek a tagok körében, a születési támogatás például idén fél év alatt minden tekintetben felülmúlta a 2017-es év végi eredményeket. 2018. június végéig 8 százalékkal emelkedett a születési támogatást igénylők száma a teljes előző évhez képest. Az igénylők száma mellett a féléves igényelési összeg ugyancsak meghaladta a 2017-es értéket, ami már jelenleg is 28 százalékos növekedést jelent – így a pénztár ismét rekord évet zár.

A születési támogatás keretein belül a gyermeknevelő szülők gyermekenként akár egymillió forintot is felvehetnek saját egyéni számlájukról, számlánként egyszer (fontos megjegyezni, hogy a gyermeknek nem kötelező bejelentett szolgáltatási kedvezményezettnek lennie). Az OTP Egészségpénztár tagja – gyermeke születését követő 120 napon belül – egyéni számlájáról maximum 1 millió forintot igényelhet születési támogatás címén, melynek kockázatmentes hozama a 12%-ot is meghaladhatja a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítés révén (aminek a felső határa évi 150 ezer forint).

A magyar lakosság körében várható születések alapján további növekedést valószínűsítünk, hiszen a pénztár taglétszámára vetítve akár évente 2000 tag is igénybe vehetné ezt a szolgáltatást” – mondta Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az igénybejelentő nyomtatvány kötelező mellékletei a születési anyakönyvi kivonat, illetve örökbefogadás esetén a hatósági irat másolata.

(forrás: OTP Egészségpénztár)
hirdetés

Könyveink