hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ágyak után légkondicionálókat szerez a gyerekkórházaknak

Tíz napja kezdett tárgyalásba egy klímaforgalmazóval az ország gyerekkórházait szülői ágyakkal magánemberként ellátó Orosvári Zsolt, hogy ne sínylődjenek 35 fokos kórtermekben a beteg gyerekek, kedden már be is szerelték az első légkondicionálókat a budapesti Bethesda kórházba, írja a hvg.hu.

A sikeres „anyuka-ágy” akciójáról elhíresült sárbogárdi családapa, Orosvári Zsolt újabb módon tenné komfortosabbá a kórházban élő gyerekek mindennapjait: a nyári hőségre tekintettel légkondicionáló berendezéseket szerzett, illetve szerez gyerekkórházakba.

Orosvári Zsoltnak, aki korábban maga is klímákat forgalmazott, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökének gyorsfelmérése adta az ötletet, amely szerint a hazai kórházak betegszobáinak 98 százalékában nincsen légkondícionáló, ami nemcsak a betegek komfortérzete, hanem a fertőzések terjedése miatt is aggályos. A sárbogárdi családapa elővette hát korábbi, klímás kapcsolatait és sikeres tárgyalásai után kedden a Bethesda kórház égési osztályára már el is kezdték beszerelni a berendezéseket.

Az akció további cégek bevonásával várhatóan vidéki intézményekben folyatódik majd, közli a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink