hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Aggasztó egészségügyi ellátás

Egy felmérés során a magyarok 71 százaléka mondta azt, hogy számukra legtöbb aggodalmat az egészségügyi ellátás okozza, írja a Napi.hu.

A sorban második lengyelek körében is csak minden második (56 százaléka) tette első helyre az egészségügyi ellátás a legaggasztóbb 3 terület között, írj a Napi.hu az Ipsos júniusi, 28 országot érintő felmérésének eredményeit szemlézve. A lista végén álló Törökországban pedig 2 százalék tette az első helyre az aggódnivalók listáján az egészségügyet.

A szegénységet és társadalmi egyenlőtlenséget helyezte a legaggasztóbb területek listáján első helyre a 33 százalékos világátlaggal szemben az oroszok 64, a magyarok 57, a szerbek 54 százaléka.

A felmérésben résztvevő országok lakosságának átlagosan 32 százaléka a bűnözés miatt fél legjobban, e téren élenjáró Peru, Mexikó és Chile rendre 67, 63 és 59 százalékkal. A magyarok 11 százalékkal a 28-as lista utolsó előtti helyén állnak, az utolsó Oroszország, ahol elenyésző arányban (5 százalék) mondták, hogy a bűnözés a legaggasztóbb terület számukra.

A bevándorlást átlagosan a világ lakosságának 16 százalékánál a leginkább szorongáskeltő tényező, a magyar felnőttek a 28-as lista 16. helyén állnak, honfitársaink 7 százalékának ez okozza a legnagyobb gondot.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink