hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A terv, amit elsodorhat az államosítás

A Népszava egy „elkallódott koncepciót ismertet”, amelyről úgy tartják, hogy megoldás lehetett volna a Pető Intézet nemzetközi szakmai hitelét lerontó hiányosságokra.

Noha két éve van egy elfogadott, a rektori tanács által támogatott kutatásfejlesztési terve a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének (MPANNI), annak megvalósításába máig sem kezdett bele az intézményvezetés, s az államosítás miatt előfordulhat, hogy el is marad a kutatási tevékenység megújítása - véli a Népszava.

Az intézményen belül készült koncepció nem csupán a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által kifogásolt hiányosságok egy részét orvosolná, de a világhírű Pető-módszer tudományos fejlesztését is célul tűzte ki. Egy ilyen terv elfogadása és elindítása tehát hozzájárulhatna a több mint két éve húzódó MAB-vizsgálat lezárásához, s a megfelelő szakmai, oktatói csapattal jelentősen javíthatna az intézmény nemzetközi megítélésén – olvasható a nepszava.hu-n, ahonnan szóban forgó dokumentum is letölthető.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink