hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A természetes szülés lehetőségét kérik a minisztertől

„Vigyázat, nem liberális ármánykodásról van szó!” – így ajánlja olvasói figyelmébe a Válasz az anyák egy csoportja által Balog Zoltán humánminiszternek írt petíciót.

Noha egy 1985-ös WHO-ajánlás szerint minden nőnek biztosítani kell, hogy az általa megválasztott szülészeti ellátásban részesüljön, Magyarország ezen a téren mintegy harmincéves lemaradásban van. Különösen, mióta a budapesti Szent Imre Kórházból is kiszorultak a természetes szülés művelői – idézi fel a lap a petíciós mozgalom egy korábbi hullámát. A fellépésnek akkor nem lett eredménye. A Róbert Károly Magánkórház azonban egykettőre lecsapott a népszerű természetesszületés-párti szakemberekre, és befogadta az immár praxisközösségként működő exszentimrés csapatot.

Akadt néhány anya, aki nem hajlandó beletörődni abba, hogy Magyarországon – a természetessel szemben – még mindig a túlmedikalizált szülészeti ellátást tartja „normálisnak” a hivatalos egészségügyi vezetés. Ezért a bevallottan család- és életpárti CitizenGO nemzetközi aláírásgyűjtő oldallal összefogva Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez fordultak, azt kérve, teremtse meg a természetes szülés jogi és intézményi feltételeitolvasható a valasz.hu-n.

(forrás: Válasz.hu)
hirdetés

Könyveink